Cornuri de brutar

Cornurile de brutar sunt absolut delicioase. Daca va aduceti aminte din copilarie de cornurile cu coaja crocanta si miez care se rupe fasii, atunci inseamna ca aceasta este reteta de cornuri pe care o cautati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornuri de brutar

Ingrediente

  • 300 ml apa calduta;
  • 500 de grame de faina;
  • 4 linguri de supa pline cu ulei;
  • 1 lingura cu zahar;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata);
  •  
  • mai trebuie:
  • ulei pentru uns;
  • sare grunjoasa pentru presarat;
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra.

Mod de preparare

- Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba; - Indiferent cum se face trebusoara asta, manual sau cu ajutoare mecanice, trebuie putina atentie astfel incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde , adica intr-un loc ferit de curent.

- Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade.

- Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale

- Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada.

- Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie;

- Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati;

- Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile;

- Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt;

- Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile;

- urmeaza presararea cu sare grunjoasa a cornurilor unse cu gabenus din tava;

- Se introduc, deci, in cuptorul incins la 180 de grade, unde vor ramane 20-25 minute (se verifica gradul de rumenire).

Reteta de cornuri de brutar a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.


Serviti cornurile de brutar dupa ce s-au racorit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Mancare de mazare cu carne de porc
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Cele mai apreciate rețete
Bum Bum Tequila
1
Cocktail-uri

Bum Bum Tequila

Se alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...

Bum Bum Tequila
Serbet din smochine
2
Dulceata

Serbet din smochine

Fructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!

Serbet din smochine
Mancarica de galbiori cu smantana
3
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Dovlecei cu carne si crema de cocos
4
Bebelusi 12-18 luni

Dovlecei cu carne si crema de cocos

O reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...

Dovlecei cu carne si crema de cocos
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate