Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fie
Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fiecare ip de lucru.
1. amestecul
A) Prin masina de paine astfel: se pune intai laptelele apoi untul la temperatura camerei, zaharul, mierea, faina si apoi drojdia. se pune la framantat aprozimativ 1.50 minute.
B) Daca se face manual procedeul e urmatorul:
se freaca drojdia cu mierea si zaharul si se amesteca cu o parte din cele 300 gr lapte (150 gr.) Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga apoi untul si laptele ramas si se framanta pana la omogenizare.
2. Se acopera cu folie si se lasa 30-45 minunte la crecut.
3. Aluatul se imparte in 6 bile de aproximativ 150 gr fiecare. Se pun in tava tapetata doar cu hartie de copt si se lasa pana la dublarea volumului.
4. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc 20 minute.
5. Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti. Se dizolva o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si se dau intr-un clocot. Se lasa la racit.
6. Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.
Se poate servi atat cu ceva dulce ( de ex. nutella) si cu ceva sarat (de ex. salam sau sunca )Reteta Panini propusa de laura_A
Alte retete recomandate:
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacMancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...
Mancare de spanac cu ou ochiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii