Retete culinare cu semnul extravagantei.

Vrem sa va povestim si sa va cerem parerea despre cele mai ciudate, dupa parerea noastra, feluri de mancare.
1. Intestine de peste. Chiar daca pestele este considerat un aliment universal, fiind consumat pe scara larga, modurile in care este preparat difera de la o tara la alta. La mare cautare in Filipine se afla insa intestinele de peste. Acestea se servesc crude si, de cele mai multe ori, sunt asezonate cu ou fiert, felii de ceapa si condimente.2.Creier de porc. Cu toate ca se regaseste in meniul multor popoare, inclusiv al celui roman, creierul de porc este privit cu oroare pe continentul nord – american. Cu atat mai mult cu cat in restaurantele cu specific cambodgian este servit crud, alaturi de frunze proaspete de salata. Creierul de porc nu este preparat in nici un fel, singurele condimente admise fiind piperul si zeama de lamaie. 3.Cocktail din sange de cobra. Desi se afla pe lista alimentelor interzise in Asia, datorita reducerii semnificative a numarului de cobre, sangele acestora se gaseste in pe piata neagra din China si Vietnam, acolo unde este considerat drept un veritabil medicament universal. De cele mai multe ori, sarpele este prajit si servit alaturi de cocktail.4. Siopao. O reteta traditionala din Hong Kong, Siopao, care nu inseamna altceva decat „pisica prajita”. Mancarea este servita, de multe ori, in regim de fast – food, alaturi de chifle de orez fierte. 5. Supa de caine. Consumul carnii de caine este asociat in general cu gastronomia coreeana sau cu cea chineza, acolo unde exista mai multe retete traditionale ce implica prepararea simpaticelor patrupede. Supa de caine este, in schimb, o reteta californiana, cu raspandire in Australia, Malaezia si chiar unele tari europene. Carnea transata in felii marunte este servita alaturi de o supa de legume si condimente, din care nu lipsesc ceapa verde, usturoiul si ghimbirul. Este recomandat a nu se servi decat dupa ce a fost condimentata cu piper rosu.6. Fugu. Daca simtiti nevoia sa incercati ceva neobisnuit si periculos intr-un restaurant, Fugu este reteta perfecta. Felul traditional japonez este la mare cautare acolo unde o singura portie poate costa peste 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani. Doritorii sunt nevoiti insa sa semneze un contract prin care isi asuma raspunderea inainte de a consuma extravagantul platou marin. Si asta pentru ca ingredientul principal al mancarii il constituie carnea unui peste originar din Oceanul Pacific, animal ale carui organe interne contin o doza de toxine letala pentru orice om. Toxinele se regasesc in concentratie mare si in pielea pestelui ceea ce face din procesul de fabricatie apanajul exclusiv al maestrilor bucatari niponi. 7. Pastrama din carne de cal. Desi este privita ca o mancare traditionala chinezeasca, carnea de cal se ragaseste in alimentatia oamenilor inca din preistorie. De fapt, consumul ei nu a incetat niciodata de-a lungul istoriei, constituind una dintre principalele surse de hrana, in special, in tarile asiatice. Pastrama este doar una dintre modalitatile in care carnea acestui animal este preparata in restaurantele de specialitate. Carnea este servita aproape cruda, datorita duritatii sale, si este asortata cu legume si ierburi aromate. 8. Jeleu din carapace de testoasa. Mai este cunoscut si sub numele de Guinlinggao si reprezinta unul dintre cele mai apreciate deserturi din bucataria asiatica. Se spune ca proprietatile curative ale jeleleui din carapace de testoasa sunt renumite in medicina traditionala chineza, acolo unde acesta este recomandat in tratarea afectiunilor pielii si a bolilor infectioase. Guinlinggao este servit in combinatie cu mai multe plante medicinale, printre care si renumitul Ginseng, iar succesul sau pe plan international a fost unul major, mai ales in nordul Africii si in America de Nord. 9. Bere gelatinoasa. In general, se spune ca berea ideala trebuie sa fie rece, amara si sa nu faca mai mult de doua degete de spuma. Dar ce ati spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine? Jeleul de bere constituie una dintre retetele traditionale in Danemarca, iar succesul sau a fost unul destul de mare si pe piata internationala, cu precadere in Germania si Marea Britanie. Berea gelatinoasa se consuma cu paine sau in combinatie cu fructe si branza.10. Supa de branza. Supa, in original, este o reteta traditionala germana, desi exista si varianta romaneasca, supa de porumb si branza.Varianta britanica include si bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Oua scotiene
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide